Napravite LANGOŠ: Preukusne lepinje, pune sira (RECEPT)

Najžena Vesti 02.01.2023 17:30 0

Neka vam jutro započne uz čuvene mađarske langošice

Napravite LANGOŠ: Preukusne lepinje, pune sira (RECEPT)

Printscreen/Youtube

Langoš je domaće mađarsko jelo koje se često priprema i u Vojvodini. 

Sastojci:

  • oko 1 kg. brašna
  • 40 gr. svežeg kvasca
  • 3 kašike ulja
  • 700 ml. mlake vode
  • 2 kašičice šećera
  • 1,5 kašičica soli
  • ulje za prženje
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike ulja 
  • 400 gr. kisele pavlake
  • 400 gr. narendanog kačkavalja (bilo koji)
  • so

Priprema

- Količina sira i pavlake može i po vašem ukusu. U vanglu stavite malku vodu, šećer, ulje, kvasac i izmešajte. Postepeno uz pomoć dodajte brašno i naravno ne zaboravite so. Zamesite meko testo, poklopite i ostavite na toplom da fino naraste.

- Nadošlo testo premesite i pravite manje loptice. Prekrijte ih da još malo odstoje, tek toliko dok čekamo da se ulje zagreje. Svaku lopticu rukama razvucite i spuštajte u vruće ulje. Pržite sa obe sttrane dok fino ne porumene pa izvadite na papirnu salvetu da se ocede od viška masnoće. I tako do kraja, dok ne ispržite sve langošice.

- Beli luk sitno izrendajte ili iseckajte i izmešajte sa ulje i premažite langošice dok su još vruće. Potom bogato namažite kiselu pavlaku, posolite i pospite sirom.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading