Čišćenje zagorelih posuda ipak nije toliko teško kako na prvu loptu deluje, bar ako znate jednostavne trikove koji olakšavaju posao.
Na primer, jeste li znali da zagoreli lonac možete očistiti tako što u njemu prokuvate naseckani celer? Ili da kečapom možete očistiti sudoperu?
Zatim, sodom bikarbonom i sirćetom možete očistiti jagode od pesticida, rende možete naoštriti na šolji, a rernu očistiti krompirom i solju.
Kako očistiti zagorelo posuđe
Sve što treba da uradite je da sipate debeo sloj kečapa preko rđe i ostavite da stoji deset minuta.
Kad je odstojalo, onda isperite sve ključalom vodom i videćete da je kečap rastvorio svu prljavštinu i rđu. Postoji i varijanta da krompir prepolovite i na jedan deo namažete so. Tim delom trljajte zagorele delove posuđa i isperite vrelom vodom.
zora
12.07.2023 17:45Nikada u kuhinji nisam imala takvo posudje.