Da biste izbegli ovakvu situaciju, poslužite se starim dobrim trikovima.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
1. Potražite žućkastu mrlju na površini lubenice
Jeste li primetili mrlju na površini lubenice? Ona predstavlja mesto na kojoj je ista ležala na zemlji tokom dozrevanja. Najzrelije lubenice imaju žućkastu mrlju, dok one bele boje ili svetlo zelene boje treba izbegavati jer su ubrane pre nego što su dozrele. Nemojte kupovati ni lubenicu koja nema nikakvu mrlju na površini.
2. Pogledajte peteljku
Zatim obratite pažnju na peteljku. Kod sveže lubenice je peteljka zelena, a na onima koje stoje već duže vreme je pomalo suva i žućkasta.
3. Zvuk je najvažniji, ali dobar zvuk treba i prepoznati
Poslednji korak je test "kucanjem". Kucnite po lubenici i dobro obratite pažnju na zvuk – ako "zvoni" i čini vam se da malo odjekuje, gotovo je sigurno da je lubenica zrela i slatka.