Kako brzo ODMRZNUTI prozore automobila? Potreban vam je samo JEDAN proizvod

Vesti 15.12.2021 10:48 0

Zamrznuti i debeli ledom prekriveni automobilski prozori su nešto što nijedan vozač ne voli. Imati automobil, posebno zimi, je velika pogodnost, jer ne morate da se smrzavate na autobuskim stanicama. Nažalost, prvo morate da se umorite od struganja prozora. Osim ako ne sledite jedan jednostavan trik. Ovaj trik će vam omogućiti da se oslobodite ledenog sloja za samo nekoliko sekundi

Kako brzo ODMRZNUTI prozore automobila? Potreban vam je samo JEDAN proizvod

Shutterstock

Morate ukloniti led sa prozora automobila pre nego što krenete. Većina ljudi ga se otarasi posebnim strugačem. Ovo je efikasan, ali prilično naporan i dugotrajan metod. U međuvremenu, prozore možete odmrznuti mnogo brže i lakše. Potreban vam je samo jedan proizvod koji verovatno imate u svom automobilu.

O čemu se ovde radi? O zimskoj tečnosti za pranje stakala. Dovoljno je da ga prelijete preko zamrznutog stakla i nakon nekog vremena led se bukvalno sam klizi niz prozor.

Međutim, ako ste ceo zalihu tečnosti za pranje vetrobrana sipali u automobil, postoji još jedan način da munjevito odmrznete šoferšajbnu. Ovde su vam potrebna dva sastojka: voda (poželjno destilovana) i alkohol. Pomešate ih u razmeri 1:3 i ovom mešavinom pospite ili prelite zaleđene prozore. Efekat će biti sličan prvom metodu. Zamrznuti sloj će se odmah raspršiti. 

Ako želite da se zaštitite od zamrzavanja prozora, jednostavno ih možete pokriti posebnom prostirkom. Bilo koji komad tkanine, kao što je staro ćebe ili običan karton, takođe će dobro poslužiti za ovu svrhu. Možda ne izgleda dobro, ali je barem efikasan i štedi nas od smrzavanja i struganja prozora.

 

Komentari (0)
Loading