Ukoliko postite, a želite da se počastite ukusnim ručkom ili večerom, napravite musaku sa tunjevinom i posnim majonezom. Brzo se priprema, ukusna je i izdašna, a za sve sastojke nećete morati da izdvojite više od 300 dinara.
SASTOJCI:
- 1 kg oguljenog krompira
- 200 gr tunjevine (sitne ili krupnije)
- 1 paprika (može i iz zamrzivača)
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 100 ml ulja
- šaka peršunovog lišća
- 1 kašičica suvog začina
- 1 kašika sitne crvene paprike malo bibera
- 100 gr posnog majoneza
- 2 ravne kašike brašna
- so
PRIPREMA:
Sitno iseckan crni luk i papriku (svežu ili iz zamrzivača) kratko propržite na ulju. Sklonite sa ringle, pa umešajte začine i tunjevinu. Krompir isecite na kolutove, posolite i ređajte u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu posudu. Na polovinu krompira sipajte pripremljen fil, pa odozgo stavite drugu polovinu krompira. Sipajte toliko vode da prekrije krompir, poklopite ili stavite foliju, pa pecite na 230-240 stepeni oko 30 minuta. Za to vreme izmešajte majonez, brašno i 100 mililitara vode sa iseckanim peršunom i belim lukom. Prelijte preko pečenog krompira i vratite u rernu da se zapeče.