Da bi krompir bio apsolutno savršen, on mora da bude spolja hrskav, a unutra mekan.
A da bismo ovo savršenstvo i postigli, Džejmi Oliver nas savetuje da koristimo brašnastu sortu krompira, upravo onu koja ima više skroba.
Moram da priznam da ne znam da razlikujem sorte krompira i mada verujem Džejmiju, Najdželini saveti su mi nekako bliži srcu.
Najdžela kaže da krompir treba prvo da se skuva u slanoj vodi. Krompir se obavezno ubacuje u hladnu, slanu vodu,a nakon ključanja kuva se još 4 minuta.
Ipak ovo nije njen najvažniji trik. Ono što Najdžela savetuje, možda ste već primetili da je nužno , ali u žurbi ne praktikujete. Da bi krompir bio savršen, mora da se peče u plehu u jednom sloju, jer samo tako će biti hrskav sa svih strana, u protivnom će se neki delovi prepeći ili skuvati.
Sad kada ovo znate, vreme je probate sa prvom turom..
Prijatno!