KROFNE IZ RERNE: Mekane i bez prženja u dubokom ulju

Izvor: alo.rs/Serpica Recepti/ Vesti 05.09.2021 08:30 0

Prosto su savršene

KROFNE IZ RERNE: Mekane i bez prženja u dubokom ulju

Printscreen/Youtube

Potrebno je: 30 gr. suvog kvasca, 200 ml. mleka (može i voda), 2 kesice vanilin šećera može i aroma, 50 gr. šećera, 2 jajeta i 50 ml. ulja

Priprema:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Izmešati sve i zamesiti sa 500-600gr. mekog, belog brašna, kada ste dodali brašno ne zaboravite staviti i pola kašičice soli. Dobro zamešeno testo prekriti i ostaviti na toplom da nadođe. Posle pola sata ili sat vremena premesite, razvucite oklagijom i vadite većom čašom ili modlom kolutove.

Na jedan deo kolutova prstima pritiskajući napravite malo udubljenje. Tu stavite fil koji želite, rubove testa premažite vodom pa preklopite drugim delom testa. Pritisnite prstima oko krofne da se delovi spoje i potom opet modlom izvadite obruč krofne da bi dobili lep oblik.

Slažite u tespsiju sa pek papirom, premažite krofne sa umućenim jajetom i ostavite da stoje od 15 - 20 minuta da malo nadođu. Peku se na 180 stepeni oko 30 minuta, zavisi od rerne uglavnom treba da fino porumene. Krofne uvalajte u prah šećer i uživajte.

Komentari (0)