Ispovest Turkinje koja se udala za Aleksandra: "Otac je doneo odluku o mom preseljenju jer mi je branio da se venčam za Srbina"

Vesti 29.05.2023 13:18 0

Turkinja je u jednom videu pričala o predrasudama koje postoje prema Srbima te da su joj ljudi govorili da se ne udaje za Srbina, ali i da joj je drago što ih nije poslušala

Ispovest Turkinje koja se udala za Aleksandra: "Otac je doneo odluku o mom preseljenju jer mi je branio da se venčam za Srbina"

Printscreen/Instagram

 

Dilara Davidović se udala za Srbina Aleksandra sa kojim već pet godina živi u Bosni. Imaju devojčicu, a mnogi bi rekli da se Dilara odlično snašla. Međutim, mnoge zanima i odakle je u Bosni i kako je prihvatila drugačiji način života. Na svom Instagram profilu često objavljuje video snimke na kojima prikazuje njihovu svakodnevicu. Ona je u jednom snimku govorila o predrasudama koje postoje prema Srbima, pa je i sama napisala da su joj mnogi govorili da se ne udaje za Srbina. Nakon toga je rekla da joj je drago što ih nije poslušala.

Kako je sve počelo


"Ja sam glumica i završila sam fakultet u Turskoj za glumu. Bila sam u nekoliko serija, ali ništa nije lako kao što izgleda kada gledate na televiziji. Svi žele nešto drugo da biste dobili veće uloge. u seriji.Režiser hoće na večeru (?! )...pa to nije bilo za mene.Moj otac je odlučio da otvori firmu u Bosni, ali nemam pojma odakle mu ideja.Jednog dana rekao mi je 'Sljedeće sedmice ideš u Bosnu'. Pitao sam ga koliko ću ostati ako znam šta ću ponijeti, a on mi je rekao: 'Ideš se seliti.'

Zatim je dodala: "Kada sam došla u Bosnu, nisam znala da izgovorim nijednu reč. Prvi dan na poslu naručila sam kafu, vodu, pivo i vino. Rekla sam 'Evo, znam tačno šta mi treba ,'Nisam imao nikoga.Ako sam došao kući u 16h nisam znao šta ću pa sam počeo da izlazim sam.Svakog vikenda sam išao na živu muziku.Radnici su se navikli na mene i svaki vikend ostavili su mi stočić u uglu za jednu osobu. Jedne subote sam izašao sam kao i svake..."

Ipak je "Hepi end"

Dilara nije otkrila u kojem trenutku je tada upoznala svog supruga, koji dolazi iz Bosne, ali je Srbin.

Odlično se uklopila u srpsku obitelj, druži se sa svekrvom, a ima i fantastičan odnos s kćerkom. Mnogima je zanimljivo što svekrvu zove mama te što priča o njihovoj povezanosti, kao i razlike između dvije države. Otkrila je i na što se nikako ne može naviknuti. Naime, u Turskoj se svi ljube dva puta, a u Srbiji tri.

 

Komentari (0)
Loading