Sastojci:
- 1 pile ili mlađa kokoška
- 1,5 kg krompira
- 1 dl ulja ili kašika masti
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- 1 malo paradajz pirea ili nekog domaćeg soka
- 2 glavice crnog luka i par češnjeva belog
- 1 paprika
- tucana ljuta paprika
- peršunov list
- mleveni biber, lovorov list
- so, brašno
Priprema
Očišćeno pile iseći na komade i oprati, ili uzeti parčiće piletine u mesari po ukusu.
Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, paradajz, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.
Kada je meso upola kuvano dodati paradajza iz tube, malo tucane paprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola ili 1. litar litar vode (može i više u zavisnosti od veličine pileta i količine krompira) i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo.
Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, napraviti klasičnu zapršku sa brašnom i belim lukom i zapržiti i vartiti još 5-10 minuta da proključa.
I na kraju umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.
Prijatno!