PIKANTNO i ukusno! Južnjački PAPRIKAŠ sa krompirom je jelo za celu porodicu, jedan sastojak mu daje poseban šmek!

Izvor: Najžena Vesti 02.12.2021 15:10 0

Dugo ćete ostati siti, a unećete brojno superzdravo povrće. Kao da sve to nije dovoljno, ukus je fantastičan!

pileći paprikaš

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pile ili mlađa kokoška
  • 1,5 kg krompira
  • 1 dl ulja ili kašika masti
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • 1 malo paradajz pirea ili nekog domaćeg soka
  • 2 glavice crnog luka i par češnjeva belog
  • 1 paprika
  • tucana ljuta paprika
  • peršunov list
  • mleveni biber, lovorov list
  • so, brašno

 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Priprema


Očišćeno pile iseći na komade i oprati, ili uzeti parčiće piletine u mesari po ukusu.

Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, paradajz, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.

Kada je meso upola kuvano dodati paradajza iz tube, malo tucane paprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola ili 1. litar litar vode (može i više u zavisnosti od veličine pileta i količine krompira) i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo.

Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, napraviti klasičnu zapršku sa brašnom i belim lukom i zapržiti i vartiti još 5-10 minuta da proključa.

I na kraju umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

Prijatno!

 

Komentari (0)