I naučnici su POTVRDILI: Jutarnje "RAZGIBAVANJE" sa partnerom ima mnogo PREDNOSTI, sve će vam ići od ruke taj dan

Vesti 25.11.2021 21:45 0

Ako ovo nije vaša rutina, vreme je da postane vaše jutarnje razgibavanje

I naučnici su POTVRDILI: Jutarnje "RAZGIBAVANJE" sa partnerom ima mnogo PREDNOSTI, sve će vam ići od ruke taj dan

Shutterstock

Činjenica da je vaše telo spremno za jutarnju se*k je sjajno i za vaše zdravlje.

Jedan razlog "jutarnjem razgibavanju" je taj što će vas tokom dana učiniti produktivnijom. Sturdije su dokazale još da povoljno utiče i na naše raspoloženje tokom dana.

Između ostalog, 2018. godine sprovedeno je istraživanje na 1.000 ispitanika.

Ljudi koji su živeli sa svojim partnerima odgovarali su na neka pitanja o jutarnjem se*su. Čak 53 odsto muške populacije je reklo da su nakon se*sa mnogo više produktivniji, ali i žene su to potvrdile. Preostali nisu osetili neku razliku.

O ovoj temi se raspravljalo i na platformi Reddit, gde su korisnici samo potvrdili istraživanje.

Jutarnji seks vam, dakle, može pomoći da lakše odradite dan na poslu, da vaše ideje budu bolje, da bez problema održite zakazane sastanke i prezentacije, da iako umorni, vi budete srećni jer u svakom trenutku možete bar u mislila da se vratite na događaje koji su se tog jutra odigrali pod čaršafom.

A ako vam se*s nije potreban za produktivnost ili spadate među one na koje ne vide razliku, postoje drugi razlozi zbog kojih je dobro započeti dan na ovaj način.

Na primer, maženje odmah nakon buđenja podstaći će otpuštanje hormona ljubavi, oksitocina. Jutarnji se*s pomaže u oslobađanju od stresa, a pomoći će vam i da se od ranog jutra još više povežete s partnerom.

Komentari (0)
Loading