Naučnici kažu da treba obratiti pažnju na to gde i kako skladištimo ovaj dragoceni začin! Naime, zbog ovakve fatalne greške biber može da izgubi na ukusu, a skoro svi u Srbiji ga čuvaju u posudama koje mu štete.
Kada je u pitanju pospremanje i čuvanje hrane, mislimo da manje-više znamo sva pravila, hleb držimo u kefi kako bi duže ostao svež, meso po dolasku iz prodavnice odlažemo u frižider i krompir i luk spuštamo negde gde nema puno prirodnog svetla... Međutim, da li znate gde treba da se drži biber?
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Naučnici kažu da treba obratiti pažnju na to i čuvati ovaj začin pravilno kako bi zadržao svoja svojstva i ukus, a mnogi ga ostavljaju gde stignu i često ga skladište u plastičnim posudama što baš i nije najbolja ideja, prenosi "UNILAD."
Mleveni biber trebalo bi se čuvati u kuhinjskom elementu, daleko od sunčeve svetlosti koja može uništiti ukus i aromu, i najbolje bi bilo da stoji u drvenoj kutiji.
