Stižu nam HLADNI dani! Vreme je za BAKINU domaću BELU ČORBU

Andrea Orlandić Vesti 20.11.2021 08:30 0

Probajte da napravite nešto na kašiku, što će vas očas posla ugrejati

Stižu nam HLADNI dani! Vreme je za BAKINU domaću BELU ČORBU

unsplash.com

Potrebno je: 500 g pilećeg belog mesa, 1/2 korena peršuna, 1/3 korena paškanata, 100 g celera, 3 srednja krompira, 2 šargarepe, 1 list lovora, 2 kašičice soli, 1 kašičica bibera, 2 kašičice suvog biljnog začina, 2 žumanaca, 2 dl kisele pavlake, sok od limuna i 1,5 l vode.

Priprema:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Pileće belo meso oprati, staviti u šerpu sa oko 1,5 l hladne vode, poklopiti i staviti da se kuva.

Kada voda provri, dodati povrće i posoliti. Zatim dodati i polovinu količine suvog biljnog začina, biber i list lovora.

Kada meso bude kuvano, skloniti sa šporeta i procediti.

Meso i povrće ostaviti da se malo ohladi. Meso iseckati na kockice, kao i šargarepu, krompir i celer. Ostatak povrća odstraniti.

Proceđenu tečnost vratiti u šerpu i dodati iseckano meso i povće. Zatim dodati ostatak suvog biljnog začina i staviti da ključa još par minuta.

U posebnoj činiji umutiti žumanca i kiselu pavlaku.

Skinuti šerpu sa šporeta i u vrelu tečnost sipati tanak mlaz smese od žumanaca i pavlake, uz neprestano mućenje čorbe viljuškom, ali samo po površini čorbe, nikako u dubinu, da se ne naprave grudvice. Tek kada se sipa sva smesa, promešati celu količinu čorbe.

Pre serviranja, može se dodati sitno seckani peršunov list, a po po želji i dodatno zakiseliti sokom od limuna ili sirćetom.

Prijatno!

Komentari (0)
Loading