Turšija je prirodni probiotik, a koristi od njenog konzumiranja su mnogobrojne: poboljšavanje imuniteta, regulisanje krvnog pritiska, ubrzavanje metabolizma, obnavljanje crevne mikroflore. Za sve one koji su protivnici upotrebe konzervansa, donosimo recept po kome su naši stari stavljali turšiju.
Potrebno je: 5 kg povrća za turšiju (krastavčići; paprike; šargarepa; zeleni paradajz; karfiol; sitan crni luk, ili drugo povrće po želji), 5 litara vode, 1 litar sirćeta 9%, 13 supenih kašika šećera, 5 supenih kašika soli, kesica vinobrana, začini (biber u zrnu, mirođija, ren..)
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Priprema: Povrće dobro oprati i očistiti od peteljki. Papriku izbušiti kako bi voda ušla u nju. Šargarepu očistiti, kao i luk i paradajz. Zatim povrće staviti u bure i naliti vodom u kojoj je dodato sirće, so, šećer i vinobran. Bez dodavanja konzervansa.
Sve dobro promešati pa pritisnuti povrće da bude što dublje u vodi. Povrće možete dodavati i naknadno u tu vodu, ali isto i vodu možete da dodajete (sa sirćetom i začinima). Bure čuvajte na suvom i hladnom mestu, daleko od sunca.

Kuvari se slažu: Uz ovaj trik pečeno povrće biće puno ukusnije

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

NBS DONELA VAŽNU ODLUKU! Tiče se kamatnih stopa: Hoće li se menjati visina rata kredita?

Mladi ne žele da napreduju: Neće stres, a ni novac, treba im jedna stvar
Glamočić: Situacija je tužna, izgorelo je puno toga, ali je najvažnije da su sačuvani ljudski životi! Za sve ostalo, tu je država (VIDEO)

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

Tviteraši zgroženi srpskim glumcima sa protesta: "Mel Gibson im drži čas kako se voli narod i vera"

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!
Zdrava ishrana za vrhunske performanse: Marko Konatar otkriva svoj posni meni

Bez ovoga nikako ne idite na plažu: Nećete izgoreti, koža će vam biti zahvalna, a još ćete uštedeti!

OTKRIJTE ČAROLIJU ZAPADNE SRBIJE Tara, Drina, Bajina Bašta i Ljubovija - letovanje koje se pamti do kraja života!

U SRBIJI KRUŽI NOVA PREVARA! Koristi se naziv MTS: Jedno je urađeno savršeno, niko ne bi posumnjao da se prevaranti kriju iza svega (VIDEO)

Osvanuo plakat u Dubrovniku; Plenkoviću, traže te FOTO

Perica
16.11.2021 20:42Najbolji prirodni konzervans za turšiju je sušeni bosiljak! Stavite nekoliko grančica i da vidite čudo a isto važi i za kiseo kupus. Probajte nećete se pokajati.