Savršen TRIK da vam parfem traje CEO DAN: Ne zavisi od njegovog KVALITETA, nego kakvu podlogu ste naneli pre parfemisanja

Vesti 20.02.2023 13:00 0

Sve note, čak i one najblaže, uz ovaj trik će trajati duže

Savršen TRIK da vam parfem traje CEO DAN: Ne zavisi od njegovog KVALITETA, nego kakvu podlogu ste naneli pre parfemisanja

Shutterstock

 

Koliko puta vam se dogodilo da naprskate vaš omiljeni parem, a da njegov miris izbledi već posle nekoliko sati. Mnogi ovaj problem rešavaju tako što sa sobom nose bočicu te se s vremena na vreme "osveže", međutim, ovako nešto nije uvek najbolje rešenje, pogotovo u onim danima kada sa sobom vučete milion stvari i najmanje što vam treba je još i bočica parfema i rizik da se polomi ili prospe.

Zapravo, postoji sjajno rešenje koje je usput i brzo i lako, i garantovano će produžiti postojanost parfema na koži. U pitanju je trik sa vazelinom kojim ćete premazati kožu u tankom sloju na pulsnim tačkama na telu, a potom ćete naneti omiljeni miris. 

Vazelin se često koristi kao osnova za miris jer je bogat lipidima zbog čega deluje kao lepak, zadržavajući miris na koži što je duže moguće.

Pored vazelina možete korisititi i druge stvari – nanošenje vašeg omiljenog losiona ili kreme za telo će postići isti cilj. Stručnjaci  preporučuju da potražite one koji sadrže avokadovo ili maslinovo ulje, dva botanička ekstrakta bogata lipidima. 

Takođe, dermatolozi daju još jedan savet kako da vam miris što duže traje - uvek birajte parfem, a ne toaletnu vodu. Toaletne vode sadrže između 8 i 10 odsto parfema i traju par sati, dok "eau du parfum" ima između 10 i 20 procenata parfema te može trajati minimalno četiri sata.

Pošto je parfemska voda koncentrisanija i na bazi ulja, duže će trajati na koži u odnosu na toaletnu vodu u kojoj se ulja obično razblažuju vodom ili alkoholom. Dakle – ulja su najbolji prijatelj vašeg mirisa.

Komentari (0)
Loading