Naučnici su došli do SAZNANJA: Postoji TAČAN period koji je potreban da se PREBOLI veza, sve preko toga je MUČENJE

Vesti 07.02.2023 15:50 0

Društvene mreže otežavaju da se raskid preboli kako je očekivano, zato je najbolje da nipošto ne održavate kontakt na taj način

Naučnici su došli do SAZNANJA: Postoji TAČAN period koji je potreban da se PREBOLI veza, sve preko toga je MUČENJE

pixabay

 

Razvod ili raskid se smatraju drugim najstresnijim životnim događajem. Prekid veze nikada nije lak, čak i ako je to dobra odluka u vašem životu. Iako može izgledati malo lakše za osobu koja je inicirala raskid, obe strane pate. Vašem umu je potrebno vreme da se „izleči“, a to je ono što treba da date sebi – vreme.


Možda mislite da će trebati godine da prebolite raskid, ali prema mišljenju stručnjaka, to ne traje toliko dugo koliko mislimo. Naravno, dužina vaše veze igra vitalnu ulogu u tome koliko je lako ili teško nastaviti dalje, ali dobra vest je da je za to potrebno manje vremena nego što smo mislili.

Koliko vremena je potrebno da se prebrodi raskid?

Raskid veze može sa sobom doneti niz negativnih emocija. Ovo može uticati na vaše samopoštovanje, utičući na različite aspekte vašeg života. Verovatno ste čuli da je potrebno pola vremena veze da se prebrodi raskid, ali se zapravo ne veruje da je to istina. Nekoliko faktora dolazi u igru, kao što je način na koji razmišljate o svojoj vezi i sebi nakon toga. Međutim, prema kliničkom psihologu dr Ramani Durvasuli, potrebno je oko šest nedelja da se naviknete na život bez bivšeg partnera, prenosi List.


- Svojim klijentima sve vreme govorim: dajte sebi šest nedelja - ističe dr Ramani.

Studija iz 2007. pokazala je da je 71% reklo da im je trebalo oko tri meseca da prebrode raskid, dok je studija iz 2017. pokazala da im je trebalo oko šest meseci. Međutim, svaka veza je jedinstvena.

BONUS VIDEO

 

 


 

 

Komentari (0)
Loading