Tražili smo veštačkoj inteligenciji da napravi tekst koji svaka ŽENA treba da pročita: EVO GA i dobro će vas prodrmati

Vesti 31.01.2023 07:40 0

Pošto nedeljama svi pričaju o GPT chatu, odlučili smo da mu zadamo jednostavan zadatak.

Tražili smo veštačkoj inteligenciji da napravi tekst koji svaka ŽENA treba da pročita: EVO GA i dobro će vas prodrmati

Shutterstock

Dokaz koliko je veštačka inteligencija napredovala dobili smo nedavno kada je 30. novembra u rad pušten Chat GPT 3 (Generative, Pre-trained Transformer). Reč je projektu kompanije "OpenAI“ koja se bavi istraživanjem i primenom veštačke inteligencije u svakodnevnom životu. 

Chat GPT je softver koji obučen na osnovu povratnih informacija dobijenih od ljudi, a sposoban je da generiše tekst na osnovu prethodno unetih podataka. Najprostije moguće rečeno, ovo je vaš novi digitalni asistent. Reč je o tehnologiji koja će nas naterati da promenimo pogled na budućnost, da zastanemo i da se zapitamo da li smo na pravom putu. Zbog koje ćemo morati da se menjamo ukoliko ne budemo želeli da postanemo nepotrebni.

Zato smo odlučili da ga isprobamo. "Napiši mi članak koji svaka žena treba da zna" - bila je naša instukcija, a evo šta smo dobili kao odgovor.

 

Tražili smo veštačkoj inteligenciji da napravi tekst koji svaka ŽENA treba da pročita: EVO GA i dobro će vas prodrmati

Printscreen

 

 

Postavite granice: U redu je reći NE stvarima koje nisu u skladu sa vašim vrednostima ili ciljevima. Postavljanje zdravih granica će vam pomoći da date prioritet svom vremenu i ne trošite uzaludno energiju.

Negujte samosvest: Odvojite vreme da razumete svoje misli, osećanja i ponašanja. Ovo će vam pomoći da donesete odluke koje su u skladu sa vašim vrednostima i ciljevima.

Dajte prioritet brizi o sebi: Ovo uključuje fizičku, emocionalnu i mentalnu negu. Uključite se u aktivnosti koje vam donose radost i opuštanje i odvojite vreme za samorefleksiju i rast.

Okružite se pozitivnošću: Okružite se ljudima koji vas podižu i podržavaju. Ograničite ili eliminišite toksične odnose.

Govorite: Nemojte se plašiti da upotrebite svoj glas i da se založite za sebe i druge.

Prihvatite svoju individualnost: Prihvatite svoje jedinstvene kvalitete, veštine i iskustva. Spoznajte svoje prednosti i radite na poboljšanju oblasti u kojima biste želeli da rastete.

Zapamtite, vaše blagostanje je jednako važno kao i bilo koga drugog. Dajući prioritet brizi o sebi i osnaživanju, možete voditi ispunjen i srećan život.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading