Želite da smršate u najbržem mogućem roku? Evo koje namirnice treba da jedete svakodnevno

Vesti 27.01.2023 08:30 0

Činjenica je da je zdrava ishrana jedna od ključnih stvari u procesu mršavljenja, a određene namirnice mogu biti posebno korisne.

Želite da smršate u najbržem mogućem roku? Evo koje namirnice treba da jedete svakodnevno

unsplash.com

Nutricionistkinja Laura Burak rekla je za časopis Eat This, Not That da su jaja verovatno najbolja hrana.

Istraživanje iz 2014. pokazalo je da se ljudi koji jedu jaja za doručak duže osećaju siti i mogu značajno da smanje telesnu težinu za kratko vreme.‚ Spanać i brokoli su takođe korisni za mršavljenje jer imaju malo kalorija, ali mnogo vlakana i drugih esencijalnih hranljivih materija.

Pored toga, smanjuju rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa. Ne zaboravite da konzumirate sezonsko voće. Imajte na umu da ga treba kupovati u prodavnicama koje prodaju kvalitetne proizvode, a ne one koje sadrže puno pesticida. Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu PLOS Medicine utvrdilo je korelaciju između jedenja voća i gubitka težine. Najbolje rezultate dale su jabuke, kruške i bobice. Mnogi prelivi su puni kalorija i masti, pa kupite kvalitetan ili napravite sami. Ako vam je svakodnevica naporna i nemate vremena da se posvetite detaljnoj pripremi zdravih namirnica, nabavite jogurt, svež sir i slično.

 
Komentari (0)
Loading