Cveće u saksiji će vam biti zahvalno: Ovaj trik svako treba da zna, potrebne su vam samo šibice

Vesti 22.01.2023 15:15 0

Cveće u saksiji je lep ukras kuće. Važno je da pored dekorativnih vrednosti, oni takođe pozitivno utiču na zdravlje i blagostanje

Cveće u saksiji će vam biti zahvalno: Ovaj trik svako treba da zna, potrebne su vam samo šibice

Printscreen/Youtube/LekoviteBiljke

Pored tako očiglednih stvari kao što su svetlost, voda i odgovarajuća temperatura, vredi nabaviti i ... šibice.

Verovatno se pitate kakve veze šibice imaju sa biljkama. Suprotno izgledu, dosta. I nećemo ovde ništa zapaliti. Cveće u saksiji ima različite potrebe, pa je vredno pročitati malo o vrstama koje imamo. Pogotovu ako izgledaju bolešljivo i malo sasušeno. Razlog može biti jednostavan – premalo ili previše vode, prevruće ili previše hladano, previše suv ili previše vlažan vazduh.

Vredi znati da neko cveće može da stoji pored radijatora, dok će drugo na ovom mestu brzo se osušiti. Slično je i u slučaju otvorenog prozora ili suvog vazduha u prostoriji. Postoji još jedno važno, ali često zanemareno pitanje kada je u pitanju briga o biljkama.

Možda ste čuli da šibični sumpor deluje kao đubrivo i obogaćuje zemljište, čineći biljke izuzetno bujnim i zdravim. 

Samo ih zabijte u zemlju vrhom nagore. Poenta je da se sumpor zadrži na površini. Zbog čega? Za otpuštanje tla i prozračivanje. Ovaj trik posebno vredi koristiti ako dugo ne presađujete cveće i ako je tlo već zbijeno. Šibice postavljene tamo će poboljšati cirkulaciju vazduha, što će pozitivno uticati na stanje cele biljke.

Umesto šibica, možete koristiti, na primer, štapiće za suši ili čak obične bojice ili male štapiće.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading