Jela od pasulja spadaju u omiljena u srpskoj tradiciji, a posni dan nezamisliv je bez kvalitetnog pasulja prebranca. Ovo začinjeno, izdašno, jako i sočno jelo obavezan je deo praznične trpeze za Badnji dan i Veliki petak, a priprema se jednostavnije nego što misle oni koji nemaju mnogo iskustva u kuhinji
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
- pola kilograma krupnog belog pasulja
- 1 cela glavica belog luka
- pola kilograma crnog luka
- biber u zrnu
- 250 ml ulja
- mlevena paprika
- tucana ljuta paprika
- 1 suva paprika
- lovorov list
Priprema
Dobro operite pasulj, pa ga stavite u šerpu i prelijte vodom. Kuvajte 5 minuta nakon što proključa, pa prospite vodu i nalijte novu. Ponovo prospite 5 minuta posle ključanja, pa treći put sipajte vodu preko pasulja i ostavite da se u njoj kuva. Dodajte 2 kašike ulja, zrna bibera po ukusu i lovorov list i ostavite da se kuva.
Kada je skoro gotov (ali ne sasvim kako se ne bi raspadao!), počnite da sečete crni luk na rezanca. Crni luk dinstajte na tihoj do srednjoj vatri oko 10 minuta, pa mu dodajte mlevenu i tucanu papriku, so i mleveni biber, sve dobro promešajte.
Na dno posude za pečenje sipajte malo ulja iz posude u kojoj spremate luk, pa preko poređajte nekoliko kašika pasulja. Odozgo rasporedite prženi crni luk crni, pa sitno seckan beli, pa opet pasulj i luk.
Završite pasuljem i prelijte uljem. Potom stavite u rernu i pecite oko 30 min da se lepo zapeče i tečnost malo ispari.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO

VELIKI PROBLEM ZA "TRIKOLORE" Jedan od najboljih defanzivaca NBA lige propušta Evrobasket

Svakog leta izgorite na suncu i odmor vam presedne? Pronašli smo 3 proizvoda koja štite, garantuju bronzani ten i na popustu su!

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

Srbija postavlja temelje za budućnost svog tržišta kapitala: Ministarstvo finansija i Beogradska berza predstavili mapu puta za inovacije

PRIRODA, MIR I OSVEŽENJE NA DOHVAT RUKE: Najlepša kupališta u Srbiji za savršen dan

DUBAI NASTAVIO REKONSTRUKCIJU: Četvrti centar napustio novog evroligaša

Neodoljiva ponuda! Na ovom letovalištu: 10 noćenja po ceni 7 | 9 noćenja po ceni 6 – uz samo 299€ akontacije i dodatni popust čak do -10%!
BURA U SRPSKOJ KOŠARCI: Klubovi pod istragom zbog nameštanja mečeva, u istragu uključeni MUP i FIBA

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

KILOGRAM PASULjA SKUPLjI OD MESA: I dalje astronomske cene popularne mahunarke na zelenim pijacama

Bogoljub Marković napredovao: Evo gde na draftu ga vide Amerikanci

MNOGI ĆE POBESNETI Vocap uvodi reklame – zna se i kada

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!
