Spremite najukusniji POSNI prebranac: Pratite ovo uputstvo i nećete pogrešiti

Marija Gavrilović Vesti 06.01.2023 09:46 0

Nema dana posta bez obilnog ručka čiji je jedan od glavnih delova – pasulj prebranac, posno jelo koje se priprema jednostavno, a brzo puni stomak

posni prebranac

Shutterstock/Prebranac

Jela od pasulja spadaju u omiljena u srpskoj tradiciji, a posni dan nezamisliv je bez kvalitetnog pasulja prebranca. Ovo začinjeno, izdašno, jako i sočno jelo obavezan je deo praznične trpeze za Badnji dan i Veliki petak, a priprema se jednostavnije nego što misle oni koji nemaju mnogo iskustva u kuhinji

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

  • pola kilograma krupnog belog pasulja
  • 1 cela glavica belog luka
  • pola kilograma crnog luka
  • biber u zrnu
  • 250 ml ulja
  • mlevena paprika
  • tucana ljuta paprika
  • 1 suva paprika
  • lovorov list

 

Priprema

Dobro operite pasulj, pa ga stavite u šerpu i prelijte vodom. Kuvajte 5 minuta nakon što proključa, pa prospite vodu i nalijte novu. Ponovo prospite 5 minuta posle ključanja, pa treći put sipajte vodu preko pasulja i ostavite da se u njoj kuva. Dodajte 2 kašike ulja, zrna bibera po ukusu i lovorov list i ostavite da se kuva.

Kada je skoro gotov (ali ne sasvim kako se ne bi raspadao!), počnite da sečete crni luk na rezanca. Crni luk dinstajte na tihoj do srednjoj vatri oko 10 minuta, pa mu dodajte mlevenu i tucanu papriku, so i mleveni biber, sve dobro promešajte.

Na dno posude za pečenje sipajte malo ulja iz posude u kojoj spremate luk, pa preko poređajte nekoliko kašika pasulja. Odozgo rasporedite prženi crni luk crni, pa sitno seckan beli, pa opet pasulj i luk.

Završite pasuljem i prelijte uljem. Potom stavite u rernu i pecite oko 30 min da se lepo zapeče i tečnost malo ispari.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

img
31. 03. 2025 23:00

NIJE ŠALA BIĆE I SNEGA: Vremenska prognoza za utorak, 1. april

img
31. 03. 2025 22:01

Na današnji dan, 1. april

img
01. 04. 2025 00:22

Vračaju po groblju, vezani lancima i... Đedović ponovo zapenio na Aneli, pa izneo JEZIVE informacije o njoj i njenoj porodici (VIDEO)

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
31. 03. 2025 22:22

BIĆE ODMAZDE: Iranski vrhovni vođa odgovorio na Trampovu pretnju

img
31. 03. 2025 22:11

NEMOĆ KIJEVA U KURSKOJ OBLASTI: Mi-28NM se obrušio na ukrajinsku vojsku i tehniku (VIDEO)

img
31. 03. 2025 21:45

"Vojvodina protiv Zvezde igrala dobro – ozbiljan klub"

img
31. 03. 2025 22:33

ORBAN O DARVINOVOJ TEORIJI I EVROPSKOJ UNIJI: Ovo nije evolucija, ovo je propadanje

img
31. 03. 2025 23:11

NAUČNICI SU RAZVILI UREĐAJ: Može da prevede misli o govoru u izgovorene reči

img
31. 03. 2025 23:22

PANIKA U IZRAELU ZOVU AMERIKANCE U POMOĆ Džeruzalem post: Nagomilavanje vojske Egipta na Sinaju ugrožava mir

img
31. 03. 2025 22:40

SLUČAJ ''SIGNAL'' ZATVOREN! Tramp doneo odluku povodom curenja informacija u grupnom četu

img
31. 03. 2025 23:33

KRIZA IZ 2008. OMOGUĆILA DOMINACIJU SAD: 10 godina nakon bankarskog sloma kontrolisale 20 najvećih evropskih banaka

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
31. 03. 2025 21:53

Rus udario na SAD: "Verbalni bič kojim bi se podstakao NATO konj"

img
31. 03. 2025 22:45

TRAMP PORUČIO: Napadi na Hute će se nastaviti dok više ne budu pretnja slobodnoj plovidbi

Komentari (0)