Svaka zemlja ima svoj recept kako sprema ovo fantastično jelo, a svaka domaćica ili kuvar imaju svoje trikove koji pomažu da testo bude što ukusnije i lakše za pravljenje.
Zato su iskusne domaćice otkrile kako to možete da poboljšate palačinke, pomoću sastojka koji je obavezan kao sos u raznim prazničnim i slavskim salatama.
U pitanju je majonez.
Sigurno nikada do sada niste dodavali majonez u testo za palačinke i deluje vam verovatno čudno. Ali, on ima dobar sastav sastojaka, koji pomažu da se palačinke lakše prže.
U testo za palačinke dodajte maksimalno dve kašike majoneza u zavisnosti koju količinu pravite, uvek može manje, ali nikada više od ove količine.
Za doručak su idealne pica - palačinke
Potrebno je:
250 g slame (šunke)
jedna kesica kečapa
dva jajeta
jedna čaša kisele pavlake
jedna kesica origana
palačinke
Priprema:
Ispečete palačinke.
Na svaku palačinku posebno namazete kečap, narendate salamu i pospete origano.
Kad završite, umutite jaja i jednu pavlaku. Premežete sve palačinke odozgo, može da se premaže preko toga i kečapom.
Zatim zapečete palačinke na 200 stepeni, ne mora dugo samo da porumene.
BONUS VIDEO