Ono što mi zovemo ruskom slatom, Rusi zovu – Olivije salata. Osmislio ju je davne 1860. Lusijen Olivije, šef čuvenog francuskog restorana Ermitaž u Moskvi, pišu na sajtu "196flavors.com".
Kako se navodi, danas se originalni recept samo može naslutiti, ali evo kako je to otprilike radio veliki Olivije.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Sastojci:
200 g kuvanog ili pečenog telećeg mesa
150 g dimljene šunke
100 g kuvanog ili pečenog pilećeg mesa
pet tvrdo kuvanih jaja
pet većih krompira
pet kuvanih šargarepa
pet kiselih krastavčića
250 g kuvanog graška
jedna manja glavica kuvanog karfiola
250 g majoneza
peršunov list i kolutovi kiselih krastavaca i limuna za ukrašavanje

Shutterstock
Priprema:
Sve namirnice iseckajte na kockice, dodajte grašak i polovinu majoneza i sve lagano izmešajte. Stavite u činiju za služenje, prelijte ostatkom majoneza, ukrasite kolutovima kiselih krastavčića i limuna i do služenja držite na hladnom.
BONUS VIDEO
zora
26.12.2022 16:05Kad god vidim to sto zovu ruska salata uvek sam govorila da Rusi nisu prosli ni pored. Onda se pojave pametnice pa kao i uvek, eh, ti znas sve.