Cvekla obiluje vitaminom C pa se preporučuje sportistima, ali i ljudima koji pate od anemije. Najbolje je konzumirati cveku sirovu ili ceđenu, mada su izuzetno zdrave i salate od cvekle.
Cvekla predstavlja najbolje prirodno sredstvo za detoksikaciju organizma, a i izuzetno je jeftina i dostupna na našem tržištu. Najbolje je sok popiti na prazan stomak tokom jutarnjih sati.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Evo kako da napravite najbolji sok od cvekle za detoksikaciju:
Sastojci:
- Pola kilograma sveže, oprane cvekle
- 1 veći krastavac
- 1 jabuka
- 1 limun
- 1 veza peršuna
- komadić svežeg đumbira
Priprema
Cveklu operite i oljuštite. Iseckajte je na manje komade. Stavite je u blender pa joj dodajte oljušten i iseckan đumbir, sok od jednog limuna, vezu peršuna, očišćenu i isečenu jabuku i krastavac. Sve sameljite u blenderu pa onda procedite kroz gazu ili krupniju sitku. Pulpa je poželjna i možete i nju koristiti.
Ovako napravljen sok može da traje 2 dana, ako se čuva u frižideru.