Među njima je i cvekla, jedno od najlekovitijih povrća koje poboljšava i funkciju jetre.
Cvekla je prepuna vitamina, sadrži veliku količinu vitamina C, B1 i B2, karotena, kao i minerale poput kalijuma, natrijuma, kalcijuma, fosfora, gvožđa, sumpora, joda.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Cvekla je posebno korisna ljudima koji su vegetarijanci, jer sadrži kobalt koji stvara vitamin B12, a koji često fali onima koji praktikuju ovakav režim ishrane. Možda ste nebrojano puta čuli da nije bogata gvožđem, ali anemičnim osobama se preporučuje zbog toga što štiti crvena krvna zrnca.

Shutterstock
Osim toga, cvekla reguliše krvni pritisak i smanjuje holesterol. Ipak, jedna grupa ljudi ne bi trebalo da jede cveklu u većim količinama i prečesto.
Reč je o onima koji imaju problema sa kamenom u bubregu i ljudima koji pate od osteoporoze.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO