Zaštitite se od VIRUSA na vreme: Tri napitka koja su najbolja za imunitet, jedan obožava i Ana Ivanović!

Vesti 19.12.2022 09:50 0

Napici koji su nam uvek na dohvat ruke su "bomba" za zdravlje

Zaštitite se od VIRUSA na vreme: Tri napitka koja su najbolja za imunitet, jedan obožava i Ana Ivanović!

Pexels

Sezona gripa je u jeku, dok niske temperature dodatno utiču da se on raširi u kolektivu. Kašljanje, kijanje i česte upale grla su samo neki od simptoma koji mnogima smetaju i remete normalno funkcionisanje.

Pored adekvatne terapije doktora, postoje i prirodna sredstva, poput nekih napitaka koji mogu da smanje simptome prehlade, gripa i upale, a ovo su neki od njih prema mišljenju stručnjaka:

1. Mleko i kurkuma

Kurkuma je poznata po brojnim delotvornim svojstvima zbog visokog sadržaja kurkumina. Upravo on pomaže kod raznih zapaljenja, poput upale pluća, artritisa, lupus i drugih autoimunih bolesti. Stručnjaci savetuju da je tokom hladnih meseci čaroban napitak sa kurkumom idealan za prehlade i grip. A idealan je način da prokuvate malo kurkume, đumbira i kokosovog mleka sa kašikicom meda.

2. Zeleni čaj

Takođe, zeleni čaj je još jedan od čarobnih napitaka koji mogu da smanje upalne procese u organizmu. Pomaže u jačanju imunološkog sistema, reguliše krvni pritisak i šećer, čisti telo od toksina i preventivno deluje kod gojaznosti. Stručnjaci preporučuju i mača čaj koji se inače pravi mlevenjem listova zelenog čaja - inače omiljeni napitak naše bivše teniserke, Ane Ivanović. Jedna studija je pokazala da je mača čak tri puta delotvorniji od običnog zelenog čaja.

3. Sok od nara

Nar ima visok nivo protivupalnih antioksidanata. On takođe poboljšava varenje, jača imuni sistem u telu i bori se protiv gljivičnih infekcija. Sok od nara je savršen napitak ukoliko želite da ojačate svoje zdravlje, pogotovo tokom sezone prehalde i gripa. Možete da ga pronađete u bolje snadbevenim prodavnicama, ali i da sami napravite sok u blenderu. Vodite računa da ne preterate jer njegova kiselost i u velikim količinama može da izritira želudac.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading