Sastojci za hleb sa semenkama:
- 500 g svežeg sira
- 6 kom jaja klase "L"
- 3 pune kašičice lanenog semena
- 1/2 šolje semena suncokreta
- 1/2 šolje semena bundeve
- 1 šolja ovsena kaša
- 1 kašičica prašaka za pecivo
- So - samo po ukusu
Takav hleb možete ispeći u pravougaonoj posudi za hleb, ali preporučujemo okruglu od 24 cm - izgleda senzacionalno.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Priprema:
Razbijte sva jaja u veliku činiju i dodajte odjednom, razbijajući sav svježi sir. Sada mešajte dok ne postane glatko ili možete izgnječiti viljuškom i mešati. U sirno-jajastu masu dodajte kašičicu praška za pecivo i soli po ukusu. Zatim ubacite sva zrna zajedno sa ovsenim pahuljicama u testo. Sve dobro izmešati dok se smesa ne sjedini.
Pripremljeno testo za hleb prebacite u pripremljen pleh obložen papirom za pečenje. Nežno oblikujte tako da bude ravnomerno raspoređeno. Sada pospite semenke suncokreta i bundeve na hleb. Možete dati puno zrna, ali nemojte potpuno pokrivati gornju površinu hleba. Uključite i zagrejte rernu na 180 stepeni C, grejači gore/dole bez duvanja. Stavite pleh u zagrejanu rernu 1/3 visine.
Vreme pečenja 60 minuta na 180 stepeni C. Nakon tog vremena proverite čačkalicom da li je hleb pečen unutra.

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!
