Sastojci:
Jedan kg krmenadle bez kosti
100 – 150ml ulja
brašno, so
kašičica suvog začina
pola kašičice bibera
puna kašika sušene čili paprike, a može da se koristi i tucana paprika
Priprema:
Komad krmenadle preseći na pola pa onda uzduž seći šnicle, kao za vešalicu.
Izlupati čekiće za meso i posoliti sa obe strane.
Zagrejati 100 ml ulja, pa uvaljati krmenadle u brašno i pržiti na jačoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane, da malo porumene, ali pazite da vam brašno u tiganju ne izgori.
Uraditi tako sa svim krmenadlama.
U tiganj dodati 50 ml ulja, na listiće isečene šampinjone i pola čaše vode.
Kuvati dok voda ne ispari, a zatim dodati kašiku brašna i sve promešati minut, dva.
Dodati pola litre vode, zatim i začine, kao i ljutu papriku. Smesa treba da je redja, vodenasta.
Spustiti krmenadle i sve lagano krčkati na slaboj vatri dok višak vode na ispari, a krmenadle potpuno omekšaju.
Poslužiti uz krompir i kupus salatu.