Ideja za NEDELJNI ručak: Lovačke KRMENADLE sa šampinjonima po OVOM receptu se TOPE koliko su mekane, oduševićete celu PORODICU!

Milica Ognjenović Vesti 04.12.2022 13:30 0

Svi ljubitelji ovih đakonija će se oduševiti jer su kremenadle isto vreme mekane i sočne, a ljute

Ideja za NEDELJNI ručak: Lovačke KRMENADLE sa šampinjonima po OVOM receptu se TOPE koliko su mekane, oduševićete celu PORODICU!

Printscreen/Youtube

Sastojci:

Jedan kg krmenadle bez kosti

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

200 gr svežih šampinjona
100 – 150ml ulja
brašno, so
kašičica suvog začina
pola kašičice bibera
puna kašika sušene čili paprike, a može da se koristi i tucana paprika
Ideja za NEDELJNI ručak: Lovačke KRMENADLE sa šampinjonima po OVOM receptu se TOPE koliko su mekane, oduševićete celu PORODICU!

Printscreen/Youtube/sace recepti

 

 

Priprema:

Komad krmenadle preseći na pola pa onda uzduž seći šnicle, kao za vešalicu.

Izlupati čekiće za meso i posoliti sa obe strane.

Zagrejati 100 ml ulja, pa uvaljati krmenadle u brašno  i pržiti na jačoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane, da malo porumene, ali pazite da vam brašno u tiganju ne izgori.

Uraditi tako sa svim krmenadlama.

U tiganj dodati 50 ml ulja, na listiće isečene šampinjone i pola čaše vode.

Kuvati dok voda ne ispari, a zatim dodati kašiku brašna i sve promešati minut, dva.

Dodati pola litre vode, zatim i začine, kao i ljutu papriku. Smesa treba da je redja, vodenasta.

Spustiti krmenadle i sve lagano krčkati na slaboj vatri dok višak vode na ispari, a krmenadle potpuno omekšaju.

Poslužiti uz krompir i kupus salatu.

 

Komentari (0)
Loading