Sastojci:
Jedan kg krmenadle bez kosti
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
100 – 150ml ulja
brašno, so
kašičica suvog začina
pola kašičice bibera
puna kašika sušene čili paprike, a može da se koristi i tucana paprika

Printscreen/Youtube/sace recepti
Priprema:
Komad krmenadle preseći na pola pa onda uzduž seći šnicle, kao za vešalicu.
Izlupati čekiće za meso i posoliti sa obe strane.
Zagrejati 100 ml ulja, pa uvaljati krmenadle u brašno i pržiti na jačoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane, da malo porumene, ali pazite da vam brašno u tiganju ne izgori.
Uraditi tako sa svim krmenadlama.
U tiganj dodati 50 ml ulja, na listiće isečene šampinjone i pola čaše vode.
Kuvati dok voda ne ispari, a zatim dodati kašiku brašna i sve promešati minut, dva.
Dodati pola litre vode, zatim i začine, kao i ljutu papriku. Smesa treba da je redja, vodenasta.
Spustiti krmenadle i sve lagano krčkati na slaboj vatri dok višak vode na ispari, a krmenadle potpuno omekšaju.
Poslužiti uz krompir i kupus salatu.
