Vodila je ljubav MESEC dana svakodnevno: Primetila je OGROMNE promene, evo šta joj se desilo sa telom

Vesti 02.05.2023 22:00 0

Brojna istraživanja fokusirana su na benefite učestalih sek*ualnih odnosa

Vodila je ljubav MESEC dana svakodnevno: Primetila je OGROMNE promene, evo šta joj se desilo sa telom

Shutterstock

Ista istraživanja dokazuju da najmanji broj odraslih koji vode ljubav svaki dan. Konkretno, samo četiri odsto ispitanika izjavilo je da ima odnose svakodnevno. Poznato je da je seks dobar za naše telo, ali najvažnije je zapamtiti da treba voditi ljubav onoliko često koliko želite. Međutim, ako vodite ljubav svaki dan, to može veoma povoljno da se odrazi na vaše telo. Ova izjava se ne odnosi samo na penetraciju, već i na svaku seksualnu aktivnost zbog koje se u tom trenutku osećate prijatno.

Evo kakve sve promene vaše telo može da iskusi nakon mesec dana svakodnevne aktivnosti:


1. Pomaže nam da bolje spavamo

Prijatan seks podstiče naše telo da oslobađa hormone sreće, oksitocin i endorfine. Podstiču lepršanje, intimna osećanja i želju za više seksa. Ako to radite često i više puta, polni hormoni će vam pomoći da bolje spavate, a ne treba da opisujemo prednosti kvalitetnog sna.

2. Smanjuje stres

Za podsticanje dobrog raspoloženja zaslužni su hormoni koje smo pomenuli. Ako ste pod stresom, verovatno vam je teško da se opustite. Međutim, ako odlučite da se oslobodite stresa na ovaj način, osetićete značajno olakšanje. Svakodnevne aktivnosti ispod čaršava mogu da vam pomognu da se lakše nosite sa svakodnevnim stresom. Seks izaziva pozitivna osećanja, a neke studije tvrde da se ovaj osećaj može produžiti i nekoliko dana.

3. Poboljšava koncentraciju

 Redovne aktivnosti u krevetu pomažu ženama da poboljšaju memoriju, a za to je zaslužan pomenuti koktel hormona koji se oslobađaju tokom seksa. Seks takođe aktivira hipokampus, područje mozga u obliku potkovice koje igra važnu ulogu u prenošenju informacija iz kratkoročne u dugoročnu memoriju.


4. Poboljšava seksualnu funkciju

Ponavljanje je osnov znanja, a to važi i za ove aktivnosti. Što češće vodimo ljubav, to je osećaj intenzivniji, a orgazami su eksplozivniji. Takođe, osobe koje imaju nizak libido mogu lako da reše ovaj problem češćim seksualnim odnosima.


5. Pomaže kod menstrualnih bolova

Iako neke žene ne mogu da zamisle da imaju seks tokom menstruacije, to je jedan od najstarijih i najefikasnijih metoda za ublažavanje menstrualnih bolova. Orgazam je najbolji lek protiv bolnog stomaka, a svakodnevno seksualno uzbuđenje oslobađa hormone koji pomažu kod bolova i mogu smanjiti trajanje menstruacije.
 

 

Komentari (0)
Loading