Međutim, kada je u pitanju ustajali hleb može postati osnova ukusnog obroka. Predstavljam vam našu omiljenu hranu kada ništa drugo nema kod kuće. I ne daj Bože, ovo nije loša zamena za večeru, to su jednostavno neverovatne palačinke - samo isečete bajat hleb na komadiće, sipati jaja i onda začiniti. I to je to. Čak i dete može to da podnese!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Recept za palačinke od starog hleba
Dakle, u praksi ćete jednom dodati 4 ili 5 kriški hleba. Jednom ćete koristiti zeleni grašak, a sledećeg dana brokoli - jer je upravo ostao posle ručka. Eksperimentišite sa prelivima i onim što imate „na zalihama“: kuvani karfiol, šargarepa, kelj, šunka, sušeni paradajz i komadi piletine. Slobodno eksperimentišite ovde!
- hleb - ustajale kriške oko 4-5 komada
- jaje - 2 kom
- mleko - 1/4 šolje
- luk - 1 mala glavica
- tikvice - 1 mali komad
- beli luk - 1-2 češnja
- ulje za prženje
- so, biber - po ukusu
- pavlaka - za serviranje
Priprema:
Hleb iseći na male (oko 1 cm) kocke.
Pomešajte sa jajima i mlekom, a zatim ostavite nekoliko sati da hleb dobro omekša.
Crni luk sitno iseckati, prodinstati na ulju i dodati u smesu zajedno sa belim lukom, solju i biberom istisnutim kroz presu.
Na kraju dodati tikvice krupne mreže, sve izmešati i začiniti po ukusu.
Zagrejte ulje u tiganju.
Smesu sa hlebom nanesite kašikom, lagano je rasporedite u obliku palačinke.
Pržite sa obe strane do zlatne boje.
Poslužite palačinke tople sa, na primer, malo pavlake
