Kada dođe zima ili se približava, uvek počne pomama za ukusima koji podsećaju na „ušuškavanje ispred vatre dok napolju pada sneg“. Tako se i nekada prva teniserka sveta Ana Ivanović nedavno pohvalila na društvenim mrežama jednim takvim napitkom.
Ana je rekla da je konačno uzela da proba late kafu sa ukusom bundeve kojom su svi opsednuti u poslednje vreme. Bundeva je rado viđena u mnogim receptima u ovo doba godine. Ne morate da je pazarite, već to možete da saznate i ako je sami napravite uz recept koji donosimo sa sajta FoodNetwork.
Late sa bundevom
Sastojci:
- 1 šolja mleka
- 2 kašike pirea od bundeve
- 1 kašika šećera
- 1/4 kašičice bundevinog začina, plus za posipanje
- 1/4 kašičice ekstrakta vanile
- 1/4 šolje vrućeg espresa ili jake skuvane crne kafe
- po želji šlag za serviranje
Priprema
Pomešajte mleko, pire od bundeve, šećer, začin za pitu od bundeve i vanilu u posudi srednje veličine koja može da ide u mikrotalasnu pećnicu. Pokrijte posudu plastičnom folijom i probušite malu rupu.
Držite u mikrotalasnoj dok se mleko ne zagreje, oko minut, dva. Energično mutite dok smesa s mlekom ne postane penasta, oko 30 sekundi. Sipajte espreso ili kafu u veliku šolju i dodajte u to penasto mleko. Na vrh stavite šlag, pospite začinom za pitu od bundeve i uživajte.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO