Sastojci za 4 osobe:
- 250 ml vode
- 100 gr komadića soje
- 2 kašike vegete
- malo zrna bibera
- malo zrna korijandera
- 2-3 lista lovora
- po ukusu so
- po ukusu mleveni biber
- po ukusu mlevenu alevu paprika
- 2 kašike maslinovo ulje
Priprema
U šerpu sipati vodu staviti Vegetu, zrna bibera, korijanera i lovor pa pustiti da provri. Tada dodati komadiće soje, smanjiti temperaturu i na tihoj vatri kuvati 15 min.Kada je gotovo procediti, pa sve prostrti na kuhinjski ubrus da se dobro osuše.
Ovo možete uraditi i ranije. U teflonski tiganj sipati maslinovo ulje i kada se zagrejalo staviti komadiće da se prže uz stalno mešanje. Dodati so, biber i alevu papriku, dobro promešati (ako je potrebno slobodno dodati još malo maslinovog ulja) i pržiti i dalje mešajući još neko vreme dok ne postanu hrskavi. Skloniti sa šporeta i pre služenja samo malo prohladiti.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO
Jaćim Milunović
25.10.2022 23:24Danas sam sticajem okolnosti umesto maslinovog ulja koristio svinjsku mast i mogu reći da je to bolja varijanta, jer su "čvarci" još sličniji čvarcima. Doduše, nisu posni, ali šta s tim?