Kad vidite OVO, odmah ćete je BACITI iz kuhinje: Test sa DRVENOM varjačom OTKRIVA da li sme da se koristi pri KUVANJU

Vesti 04.10.2022 20:20 0

Mnoge domaćice obožavaju varjače i uopšteno drveno posuđe

Kad vidite OVO, odmah ćete je BACITI iz kuhinje: Test sa DRVENOM varjačom OTKRIVA da li sme da se koristi pri KUVANJU

Shutterstock

Međutim, postavlja se pitanje koliko je drveno poszđe zaista zdravo i da li je najbolji izbor prilikom kuvanja.

Met Preston, australijski kuvar i sudija na lokalnom Master Chef programu, razvio je "test drvenom kašikom". Omogućava vam da odredite da li se predmet i dalje možete da koristite ili se možete da ga bacite.

Metoda koju on predlaže je vrlo jednostavna, a sve što vam treba je čaša tople vode. Stavite drvenu varjaču u to i ostavite 20 minuta. Po povratku, možda ćete biti veoma iznenađeni. I to je prilično negativno.

Ideju australijskog kuvara sada je opozvao jedan od korisnika TikTok-a. Snimila je video na kojem drvenu kašiku stavlja u ključalu vodu. "Nisam bila spremna za to" - sa gnušanjem je prokomentarisala.

Ovaj kratki video brzo je postao viralan, prikupivši preko milion lajkova, hiljade komentara i desetine hiljada deljenja. "Moj život više nikada neće biti isti" - pišu korisnici interneta.

U čaši će se nalaziti zagađivači koji su do sada bili na površini varjače i ispuštaju se u hranu tokom kuvanja. Većina ljudi je šokirana nakon ovog testa. Posebno oni koji misle da vrlo temeljno čiste kuhinjski pribor.

Komentari (0)
Loading