Sastojci:
- 1 kesa smrznutog graška
- 1 veća glavica crnog luka
- 2-3 cena belog luka
- 2-3 šargarepe
- ulje
- so (vegeta)
- mirođija
- malo brašna
- aleva paprika
- malo šećera
- peršun
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Priprema
Na ulju ispržite sitno seckana oba luka i dodajte pola male kašičice šećera. Šargarepu ogulite, isecite na tanke kolutove i dodajte na luk, zatim dodajte grašak i sve zajedno malo još propržite. Zatim dodajte jednu kašiku brašna, aleve paprike po želji i nalijte vrelom vodom, koliko želite da vam bude gust, može “da ogrezne” tako da bi na kraju bio gušći. Pospite mirođijom, suvom ili svežom i poklopite da se kuva, povremeno promešajte.
Kada je skoro gotovo, posolite ili dodajte vegetu i pospite peršunom.
Ako želite da grašak spremite sa mesom, prvo meso ispržite, izvadite iz šerpe, onda tu pržite luk i ostalo, i na kraju vratite meso da se kuvaju zajedno.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO