Sastojci:
- 1 kesa smrznutog graška
- 1 veća glavica crnog luka
- 2-3 cena belog luka
- 2-3 šargarepe
- ulje
- so (vegeta)
- mirođija
- malo brašna
- aleva paprika
- malo šećera
- peršun
Priprema
Na ulju ispržite sitno seckana oba luka i dodajte pola male kašičice šećera. Šargarepu ogulite, isecite na tanke kolutove i dodajte na luk, zatim dodajte grašak i sve zajedno malo još propržite. Zatim dodajte jednu kašiku brašna, aleve paprike po želji i nalijte vrelom vodom, koliko želite da vam bude gust, može “da ogrezne” tako da bi na kraju bio gušći. Pospite mirođijom, suvom ili svežom i poklopite da se kuva, povremeno promešajte.
Kada je skoro gotovo, posolite ili dodajte vegetu i pospite peršunom.
Ako želite da grašak spremite sa mesom, prvo meso ispržite, izvadite iz šerpe, onda tu pržite luk i ostalo, i na kraju vratite meso da se kuvaju zajedno.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO