Potrebni sastojci:
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 paprike
- 2 paradajza
- so, biber
- suvi začini: origano, bosiljak, majčina dušica
- 1/2kg junećeg mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 crni luk, sitno seckan
- 1 čen belog luka
- 2 kašike prezli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 ravne kašičice soli, biber
- sjenički ili feta sir
Priprema:
Sitno iseckati crni i beli luk, pa propržiti na zagrejanom maslinovom ulju. Potom dodati opranu, od semenki očišćenu papriku i iseckanu na manje kocke. Kratko propržiti, pa dodati opran, očišćen i na kocke isečen paradajz. Posoliti, pa smanjiti na srednju temperaturu, poklopiti i dinstati 15-20 minuta.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Za to vreme, staviti mleveno meso u činiju, dodati jaje, crni luk, sitno seckan ili pasiran beli luk, prezlu, maslinovo ulje, so i biber, pa dobro izmešati i mesiti dok se ne dobije ravnomerna smesa. Odvajati jednake količine smese, blago je poravnati, pa u sredinu utisnuti kockicu sira, obmotati meso i formirati ćuftu. Ponoviti postupak dok ima mesa.
Kada je povrće već dinstano, štapnim mikserom ga ovlaš propasirati (da se ne pretvori u kašu, već da ostane i sitnih parčadi), potom ga pobiberiti i umešati suve začine.
U pekač usuti pripremljen sos. Odozgo poslagati formirane ćufte. Peći u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta.
BONUS VIDEO