Doručak koji ćete zavoleti: Kajgana sa kobasicama, uvek ćete joj se vraćati

Vesti 19.09.2022 09:00 0

Kajgana sa kobasicama je restoranski doručak. Ljutkaste kobasice su dobitna kombinacija sa jajima. Daće vam mnogo energije i uživaćete u doručku

Doručak koji ćete zavoleti: Kajgana sa kobasicama, uvek ćete joj se vraćati

Shutterstock

 

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 15 kolutova ljute kobasice
  • so, biber
  • list peršuna

Priprema:

1. Kobasicu iseći na kolutove. 

2. Jaja blago umutiti, začiniti i još jednom lagano promešati.
3. Na dobro ugrejanom tiganju tostirati kobasice, koliko da otpuste masnoću i lagano se prepeku. Izvaditi ih i ostaviti na toplom.
4. Na istu masnoću ravnomerno izliti jaja i sačekati da se formira penasta ali dovoljno čvrsta podloga (2 minuta), pa isključiti ringlu.
5. Pažljivo okrenuti kajganu na drugu stranu, dodati kolutove kobasice i sačekati 20-30 sekundi da se kajgana fino zapeče sa donje strane.
6. Posuti seckanim peršunovim listom i poslužiti toplo.
Komentari (0)
Loading