Zaboravljeni RECEPT za GIBANICU: Omiljeno jelo svih GENERACIJA, postaće svima još DRAŽE kada je budete napravili na OVAJ način

Milica Ognjenović Vesti 31.08.2022 10:30 0

Ovo pecivo sve vraća u detinjstvo

gibanica

Shutterstock

Sastojci:

500 g brašna

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

120 g svinjske masti 
200 ml vode
1 kašičica soli
1 jaje
200 sitnog sira
Zaboravljeni RECEPT za GIBANICU: Omiljeno jelo svih GENERACIJA, postaće svima još DRAŽE kada je budete napravili na OVAJ način

Shutterstock/Gibanica

 

U prosejano brašno dodajte so, jaje, mast (100 g) i vodu. Umesite srednje meko testo i podelite na 6 delova. Rastanjite svaki deo testa i skroz premažite sirom (ne idite do ivica). Preklopite i krajeve pritisnite viljuškom. U tiganju istopite preostalu svinjsku mast i pržite sa obe strane dok ne porumeni. 

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)