Sastojci
- ljute papričice (feferonke) po potrebi
- 9% sirće 1/2 ukupne količine
- vode 1/2 ukupne količine
- so po potrebi
- šećer po potrebi
Priprema
Papričice dobro operite i odsecite im drške (ukoliko su suviše dugačke). Poređajte ih u potpuno čiste tegle tako da ih što više stane. U tako napunjene tegle dolijte vodu do vrha, pa je izručite u odgovarajuću šerpu, s tim što ćete odmeriti koliko imate ukupno vode. Sada odlijte polovinu vode, pa dodajte toliko sirćeta, a zatim i so i šećer (na svaku teglu od 750 g ide 1 kašika soli i 1 kašika šećera). Sve to stavite da vri oko 2 minuta, ohladite i napunite tegle do vrha. Dobro zatvorite i ostavite sa ostalom zimnicom.
BONUS VIDEO
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike