Sastojci:
Jedan kg pilećih karabatkova bez koske i kožice
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
maslinovo ulje
jedna osrednja glavica sitno iseckanog crnog luka
dva do tri čena pasiranog belog luka
500 g šampinjona
65 ml belog vina
325 ml pileće supe ili vode
125 g kisele pavlake
65 ml pavlake za kuvanje
200 do 250 g pirinča dugog zrna
jedna kašičica soli
dve kašičice italijanskog začina ili 2 kašičice svežih začina; ruzmarin, majčina dušica, žalfija,bosiljak
pola kašičice ljute dimljene paprike
dve pune kašike sitno iseckanog peršuna

Shutterstock
Priprema
Pileće meso očistiti od viška masnoće, oprati i osušiti kuhinjskim papirom.
Iseći na veće kocke. Pobibeiti i posuti sa suvim začinom za piletinu i blago posoliti.
U veći tiganj sipati nekoliko kašika maslinovog ilja ( ako koristite teflonski tiganj, dovoljna je jedna kašika ulja ) dobro zagrejati i staviti piletinu da sa proprži, tj,samo da porumeni sa svih strana.
Ako je potrebno, pržiti iz nekoliko puta.
Uključiti rernu da se greje na 190°C
Porumenelu piletinu izvaditi i staviti u pekać, veličine 33cm X 23cm.
U isti tiganj, ako je potrebno, dodati još jednu kašiku maslinovog ulja i dodati sitno iseckan crni luk i pržiti nekoliko minuta dok luk ne omekša i postane staklast, dodati pasiran beli luk i pržiti samo da zamiriše.
Isipati ispržen luk u pekač sa piletinom.
Predrag
27.08.2022 14:37Pa ti nigde nema recepta !!!??? Samo uvod !!!