Sad, kad je sezona sočnih pomorandži, bila bi prava šteta da ne napravite ovaj desert. Samo jedna mala napomena pre nego što počnete sa pripremom: koru obavezno temeljno operite pre nego što je izrendate!
Sastojci:
- 150 g omekšalog maslaca
- 250 g šećera
- 4 velika jajeta
- 3 velike pomorandže
- 250 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Papirom za pečenje obložite četvrtasti pleh (20 x 20 cm).
2. Dobro izmiksajte maslac i šećer. U to postepeno dodavati četiri žumanceta, a potom i sok i koricu pomorandži.
3. U posebnoj posudi pomešati brašno i prašak za pecivo i postepeno ih dodati u već pripremljenu smesu. Promešati špatulom ili varjačom.
4. Penasto mikserom umutiti belanca u čvrst sneg i lagano ga umešati u prethodnu masu.
5. Testo prebaciti u pripremljenu posudu i peći 40-45 minuta. Proveriti čačkalicom da li je biskvit gotov.
6. Kolač pospite šećerom u prahu, pre posluživanja sačekajte da se ohladi i uživajte u njemu uz šolju čaja.