Veliku GREŠKU pravimo tokom SIPANJA PIVA: Barmen šokirao objavom, tvrdi da samo OVAKO ne NADIMA

Vesti 09.08.2022 16:00 0

Da li sporo sipate pivo u čašu kako biste izbegli stvaranje pene ili ga "sručite" brzinski, onako kako to rade barmeni u kafiću? Ako ste pristalica prvog načina, onda ne znate da pravite veliku grešku.

Veliku GREŠKU pravimo tokom SIPANJA PIVA: Barmen šokirao objavom, tvrdi da samo OVAKO ne NADIMA

Printscreen/ Instagram

Barmen po imenu Džon Tafer otkrio je šta se dešava u telu kada pijete ovo piće natočeno sporo i brzo. I sigurno ćete biti iznenađeni kad vidite kakva je razlika.

Kad naručujete pivo u kafiću, sigurno ste primetili da ga barmeni brzo sipaju u čašu, pri čemu se stvori veća količina pene. Oni to obično race kako bi uštedeli na vremenu i što pre uslužili drugu mupšeteriju, ali ova tehnika ima bolji uticaj na vaše zdravlje nego ona "sporija" za koju se obično veruje da je bolja. U čemu je razlika, i šta se zapravo dešava u vašem stomaku kada pijete brzo i sporo natočeno pivo, pokazao je umočivši papirić u čaše.

 

 

 

Kada se papir spusti u šašu u kojoj nema pene, onu kod koje je pivo sporije sipano, papirić odjednom počinje da stvara mini "eksplozije" i pivo intenzivno počinje da peni.

- Upravo se to dešava u vašem stomaku. Ovakvo pivo izaziva nadimanje - kaže Džon.

Međutim, kada ga spustite u čašu sa penom, ova reakcija izostaje. To pokazuje kako vaš stomak reaguje na alkohol - nema nadimanja i burnih reakcija.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading