Šnenokle su jednostavna, jeftina i jedna od najpopularnijih poslastica detinjstva mnogih od nas, a iako se danas ređe pravi ovom receptu sigurno nećete odoleti.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Sastojci:
- 4 belanca
- 4 žumanca
- 4 kašike šećera
- litar mleka
- 10 komada keksa
- korica limuna
Priprema:
U posudu za posluživanje složite keks.
Stavite mleko da prokuva i umutite sneg od belanaca i jedne, preostale, kašike šećera.
U mleko koje je provrilo kašikom sipajte sneg od belanaca i kratko kuvajte u mleku, zatim ih slažite na keks.
U preostalo mleko dodajte umućena jaja sa šećerom, kuvajte 2-3 minuta, a potom sve sipajte u činiju preko keksa.
Pustite da se ohladi, po želji narendajte tamnučokoladu i ostavite u frižideru da se ohladi do serviranja.
BONUS VIDEO
zora
09.08.2022 14:55U kom periodu je ovaj starinski desert postojao kod nas kada su ga nase bake pravile? Snenokle sam prvi put jela u Francuskoj 80-ih a do tada nikad cula ni videla. Francuzi ih zovu plutajuca ostrva i krem ja malo redji nego sto se pravi kod nas.
duda
10.08.2022 15:53@zora - Imam 68 odina, a znam ga još od počtka šezdesetih, to što Francuzi nisu znali za njega, ne znači da kod nas ovaj slatkiš nije pravljen. Moja baka je bila poreklom vojvodjanska Madjarica i nije bilo tog slatkiša ili jela koji nije znala da napravi, a uz to imali su šezdestih godina poslastičarnicu u čika Ljubinoj.