Potrebno je:
- 380-400 gr brašna;
- 20 gr svežeg kvasca;
- 200 ml mleka;
- 30 ml ulja;
- soli;
- 200 gr sira;
- 2 jaja;
- 1 kašičica šećera.
Priprema:
Rastopiti kvasac u malo mleka dodati šečer, kad se rastopi dodati ostatak mleka, pa brašno, ulje, so i 1 jaje. Zamesiti mekše testo. Ostaviti da poraste i dva puta ga premesiti, pa pustiti da odmara. Sir izdrobiti i dodati mu belance i izjednačiti.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Testo istresti na sto. Podeliti u nekoliko loptica, pa svaku lopticu razviti što tanje i premazati puterom i stavljati jednu preko duge. Razviti oklagijom i seći trouglove. Puniti nadevom sira i uvijati kiflice. Ređati u podmazan pleh i pustiti da se kiflice „odmore“ oko 15 min.
Premazati žumancetom i peći na 200 stepeni C oko 25 min. Pokriti krpom i uživati u fantastičnom ukusu.