Potrebno je:
- 380-400 gr brašna;
- 20 gr svežeg kvasca;
- 200 ml mleka;
- 30 ml ulja;
- soli;
- 200 gr sira;
- 2 jaja;
- 1 kašičica šećera.
Priprema:
Rastopiti kvasac u malo mleka dodati šečer, kad se rastopi dodati ostatak mleka, pa brašno, ulje, so i 1 jaje. Zamesiti mekše testo. Ostaviti da poraste i dva puta ga premesiti, pa pustiti da odmara. Sir izdrobiti i dodati mu belance i izjednačiti.
Testo istresti na sto. Podeliti u nekoliko loptica, pa svaku lopticu razviti što tanje i premazati puterom i stavljati jednu preko duge. Razviti oklagijom i seći trouglove. Puniti nadevom sira i uvijati kiflice. Ređati u podmazan pleh i pustiti da se kiflice „odmore“ oko 15 min.
Premazati žumancetom i peći na 200 stepeni C oko 25 min. Pokriti krpom i uživati u fantastičnom ukusu.