Palačinke od krompira (RECEPT): Ukusne i mekane, mogu se jesti u svako doba dana

Izvor: K.Ć. Vesti 27.07.2022 09:40 1

Ovo će svi obožavati

Palačinke od krompira (RECEPT): Ukusne i mekane, mogu se jesti u svako doba dana

Shutterstock

Sastojci

  • 4 šolje rendanog i oljuštenog krompira
  • 1 jaje
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika rendanog crnog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • ulje za prženje
  • po želji malo peršuna i pavlake

Priprema

Isperite rendani krompir u hladnoj vodi, dobro osušite da izađe sav višak vode. Stavite u veću vanglu. Dodajte jaje, brašno, luk, so i biber, pa sve lepo sjedinite. 

U većem tiganju koji ne lepi na srednjoj temperaturi zagrejte ulje (dno neka bude svuda pokriveno uljem u visini od oko pola centimetra). Trećinu šolje napunite smesom i spuštajte u ulje, pa lopaticom pažjivo pritisnite da se izravna i dobije oblik američke palačinke.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatno-braon boju, pa vadite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.

Po želji pospite sa malo peršuna i odmah služite uz kiselu pavlaku.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
zora
27.07.2022 10:03

Palacinke su unikat zato budite mastoviti i izmislite ime vasim buckama da ne vredjate palacinke. Da ovaj recep ne postoji rekla bi da ste mastoviti, ovako samo je oblik promenjen. Kopirate sve sto se sorema na zapadu, promenite oblik i ufff, izmislili ste recept.