Recept za PICU sa TIKVICAMA: Najzdravija i NAJLAGANIJA varijanta ovog JELA, postala je apsolutni HIT u svetu!

Milica Ognjenović Vesti 17.07.2022 13:40 0

Tikvizza je postala pica broj jedan, ovog leta

Recept za PICU sa TIKVICAMA: Najzdravija i NAJLAGANIJA varijanta ovog JELA, postala je apsolutni HIT u svetu!

Shutterstock

Sastojci:

Jedna veća tikvica

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

dva jaja

30 g glatkog brašna

1/2 kašičice Vegete

200 g mozzarelle

40 g izrendanog parmezana

jedna kašičica maslinovog ulja

jedan paradajz

1/2 luka

1/2 crvene paprike

jedna kašičica origana

Priprema:

Tikvicu izrendajte i istisnite višak vode.

U veću posudu stavite tikvicu, dodajte razmućena jaja, brašno i vegetu i promešajte. Zatim umešajte 50 g mozzarelle i 20 g parmezana.

Smesu stavite u namašćenu posudu za pizzu Ø 28 cm i poravnajte. Pecite 20 minuta dok ne porumeni.

Recept za PICU sa TIKVICAMA: Najzdravija i NAJLAGANIJA varijanta ovog JELA, postala je apsolutni HIT u svetu!

Pexels

 

Paradajz narežite na ploške, luk na kockice, a papriku na trakice.

Podlogu od tikvica izvadite iz pećnice, pospite po njoj preostalu mozzarellu i rasporedite pripremljeno povrće.

Pospite parmezanom i origanom, smanjite temperaturu pećnice na 200 °C i nastavite peći još 15 minuta, dok se sir ne rastopi, a povrće ne porumeni.

Posluživanje:

Kratko ohladite i poslužite.

Savet!

Tikvizzu možete pripremiti i s drugim namirnicama kao i kad pripremate druge vrste pizze.

BONUS VIDEO

Komentari (0)