Sastojci:
Jedna veća tikvica
dva jaja
30 g glatkog brašna
1/2 kašičice Vegete
200 g mozzarelle
40 g izrendanog parmezana
jedna kašičica maslinovog ulja
jedan paradajz
1/2 luka
1/2 crvene paprike
jedna kašičica origana
Priprema:
Tikvicu izrendajte i istisnite višak vode.
U veću posudu stavite tikvicu, dodajte razmućena jaja, brašno i vegetu i promešajte. Zatim umešajte 50 g mozzarelle i 20 g parmezana.
Smesu stavite u namašćenu posudu za pizzu Ø 28 cm i poravnajte. Pecite 20 minuta dok ne porumeni.
Paradajz narežite na ploške, luk na kockice, a papriku na trakice.
Podlogu od tikvica izvadite iz pećnice, pospite po njoj preostalu mozzarellu i rasporedite pripremljeno povrće.
Pospite parmezanom i origanom, smanjite temperaturu pećnice na 200 °C i nastavite peći još 15 minuta, dok se sir ne rastopi, a povrće ne porumeni.
Posluživanje:
Kratko ohladite i poslužite.
Savet!
Tikvizzu možete pripremiti i s drugim namirnicama kao i kad pripremate druge vrste pizze.
BONUS VIDEO