Sastojci:
Jedna veća tikvica
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
dva jaja
30 g glatkog brašna
1/2 kašičice Vegete
200 g mozzarelle
40 g izrendanog parmezana
jedna kašičica maslinovog ulja
jedan paradajz
1/2 luka
1/2 crvene paprike
jedna kašičica origana
Priprema:
Tikvicu izrendajte i istisnite višak vode.
U veću posudu stavite tikvicu, dodajte razmućena jaja, brašno i vegetu i promešajte. Zatim umešajte 50 g mozzarelle i 20 g parmezana.
Smesu stavite u namašćenu posudu za pizzu Ø 28 cm i poravnajte. Pecite 20 minuta dok ne porumeni.

Pexels
Paradajz narežite na ploške, luk na kockice, a papriku na trakice.
Podlogu od tikvica izvadite iz pećnice, pospite po njoj preostalu mozzarellu i rasporedite pripremljeno povrće.
Pospite parmezanom i origanom, smanjite temperaturu pećnice na 200 °C i nastavite peći još 15 minuta, dok se sir ne rastopi, a povrće ne porumeni.
Posluživanje:
Kratko ohladite i poslužite.
Savet!
Tikvizzu možete pripremiti i s drugim namirnicama kao i kad pripremate druge vrste pizze.
BONUS VIDEO