Toplo vreme je idealno za lubenice jer su pune vode i imaju veoma malo kalorija. Koliko god da mislimo da smo iskusni po pitanju biranje idealne, svima nam se nekada omakne i omanemo po pitanju ukusa, naiđemo na neku koja je bezukusna.
Ipak, ona može da ima tri varijante ukusa, slatku, gorku i kiselu. Ono što je zanimljivo, jeste da, obična kuhinjska so može da pojača sladak ukus i neutrališe svu kiselost i gorčinu.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Shutterstock
Naime kada se doda so, sladak ukus se biti primetniji, a izazvaće i salivaciju, tj. rad pljuvačnih žlezda, pa će vam lubenica delovati i sočnije.
Tajna je u tome da sipate samo prstohvat soli i ravnomerno ga pospete po celom parčetu. Ni slučajno nemojte da preterate jer ćete u tom slučaju sasvim suzbiti slatkoću
BONUS VIDEO
.
Vukasin
04.07.2022 18:50Sport pogresili ste metnuli ste Tsipsasovu sliku u clanku Americkog tenisara Frica .