Toplo vreme je idealno za lubenice jer su pune vode i imaju veoma malo kalorija. Koliko god da mislimo da smo iskusni po pitanju biranje idealne, svima nam se nekada omakne i omanemo po pitanju ukusa, naiđemo na neku koja je bezukusna.
Ipak, ona može da ima tri varijante ukusa, slatku, gorku i kiselu. Ono što je zanimljivo, jeste da, obična kuhinjska so može da pojača sladak ukus i neutrališe svu kiselost i gorčinu.
Naime kada se doda so, sladak ukus se biti primetniji, a izazvaće i salivaciju, tj. rad pljuvačnih žlezda, pa će vam lubenica delovati i sočnije.
Tajna je u tome da sipate samo prstohvat soli i ravnomerno ga pospete po celom parčetu. Ni slučajno nemojte da preterate jer ćete u tom slučaju sasvim suzbiti slatkoću
BONUS VIDEO
.
Vukasin
04.07.2022 18:50Sport pogresili ste metnuli ste Tsipsasovu sliku u clanku Americkog tenisara Frica .