Kako skuvati testeninu BEZ VODE: Ovaj brilijantni trik će vam skratiti vreme u KUHINJI

K.Ć. Vesti 27.03.2022 22:30 0

Testenine pripremljene bez vode imaju mnogo bolji ukus. Ovaj trik vam štedi vreme. Kada jednom isprobate ovaj način kuvanja testenine, nikada se nećete vratiti na tradicionalni način. Ovo je potpuno novi kvalitet u vašoj kuhinji

Kako skuvati testeninu BEZ VODE: Ovaj brilijantni trik će vam skratiti vreme u KUHINJI

Shutterstock

Kuvanje testenine bez vode na prvi pogled izgleda nemoguće. Upravo ćete saznati u čemu je tajna. Američki stručnjak za hranu i kuvanje Harold McGee preporučuje kuvanje testenine u maloj količini hladne vode . Prema njegovim rečima, ovaj način pripreme ima najbolji ukus. Otići ćemo korak dalje i poboljšati njegovu metodu potpuno izbacivajući vodu. Iako se ova metoda ne može koristiti sa svim jelima, savršena je za većinu jela od testenina.

Tajna je u tome da vodu zamenite tečnošću sa kojom ćete servirati testenine. To znači da ga odmah kuvamo u supi ili sosu. Na ovaj način dobijamo savršen ukus i savršenu konzistenciju. Testenine će odgovarati ukusu i aromi našeg jela. Garantujemo da će biti mnogo ukusnije. S druge strane, skrob iz kuvane testenine će ući u supu ili sos, blago se zgusnuti i naglasiti ukus.

Kuvanje testenine bez vode ne samo da poboljšava njen ukus. Ova metoda će vam uštedeti vreme i ekološki je prihvatljivija. Ne morate da kuvate testeninu odvojeno, pa je spremanje večere brže sa posuđa koja će nakon toga ostati u sudoperi. Takođe ne izlivate vodu za testenine , pa se ništa ne troši uzalud. Pametno, brzo, praktično. I što je najvažnije, ukusno je.

Za mnoge ljude jedini ispravan koncept je bacanje suve testenine u dosta ključale, slane vode. Nismo protiv tradicionalnih recepata, ali smo željni isprobavanja novih načina. Uvek postoji nešto što možete učiniti bolje. Kuvanje testenine bez vode zvuči zaista fascinantno i veoma privlačno. Hoćete li isprobati ovaj patent?

Komentari (0)
Loading