Sastojci za 4 osobe:
- 5-6 većih krompira
- 1 veći crni luk
- 1 limun
- 2 kašike sirćeta
- 4 kašike ulja
- so i biber
- mirođija ili peršun
Priprema
Ako niste u žurbi, možete ga dobro oprati, zatim skuvati, ohladiti pa oljuštiti i iseći ga na kolutove ili kocke. Ako ste u žurbi i ne smeta vam ako se krompir malo raspadne mešanjem (ukus ionako ostaje isti) možete ga oljuštiti, iseći i staviti da se kuva.
Luk oljuštite, isecite na tanke kriške i stavite u činiju. Posolite i pobiberite ga, sipajte sok od limuna, sirće i ulje, pa pustite da sve odstoji dok se krompir kuva.
Krompir stavite u činiju sa lukom i začinima i sve lagano ali temeljno izmešajte. Po potrebi dodajte još soli, bibera ili sirćeta.
Posluživanje
Preporučuje se crveni krompir zato što se manje raspada kada ga mešate. Takođe, kada ocedite vodu u kojoj se krompir skuvao pustite ga da se ohladi. Od tog hlađenja na suvo, krompir ožedni. Po ukusu možete dodati i tvrdo kuvana jaja, majonez, tunjevinu.
NajŽena.rs je od sada i na Viberu, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO
