Sastojci za 4 osobe:
- 5-6 većih krompira
- 1 veći crni luk
- 1 limun
- 2 kašike sirćeta
- 4 kašike ulja
- so i biber
- mirođija ili peršun
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Priprema
Ako niste u žurbi, možete ga dobro oprati, zatim skuvati, ohladiti pa oljuštiti i iseći ga na kolutove ili kocke. Ako ste u žurbi i ne smeta vam ako se krompir malo raspadne mešanjem (ukus ionako ostaje isti) možete ga oljuštiti, iseći i staviti da se kuva.
Luk oljuštite, isecite na tanke kriške i stavite u činiju. Posolite i pobiberite ga, sipajte sok od limuna, sirće i ulje, pa pustite da sve odstoji dok se krompir kuva.
Krompir stavite u činiju sa lukom i začinima i sve lagano ali temeljno izmešajte. Po potrebi dodajte još soli, bibera ili sirćeta.
Posluživanje
Preporučuje se crveni krompir zato što se manje raspada kada ga mešate. Takođe, kada ocedite vodu u kojoj se krompir skuvao pustite ga da se ohladi. Od tog hlađenja na suvo, krompir ožedni. Po ukusu možete dodati i tvrdo kuvana jaja, majonez, tunjevinu.
NajŽena.rs je od sada i na Viberu, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO