Krompir salata je na našoj trpezi jedna od omiljenih, a najčešće se pravi kao prilog uz ribu. Ipak, može biti i savršeni dodatak uz bilo koju vrstu mesa ili roštilja. U Srbiji se tradicionalno sprema sa puno luka, a Amerikanci primera radi ne mogu da je zamisle bez majoneza.
Ovaj recept za marokansku krompir salatu prilično je sličan našoj domaćoj, ali je obogaćena zanimljivim začinima poput korijandera i mlevenog kumina (indijski kim) koji možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 20 g svežih listića korijandera (ili peršuna)
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 2-3 kašike sirćeta
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- so i biber
- mleveni kumin
Priprema
Krompir stavite u dublju šerpu da se kuva sa sve ljuskom. Kada je u potpunosti omekšao, ostavite ga da se skroz ohladi, a potom ga ogulite i isecite na sitnije kockice. Crni i beli luk naseckajte što sitnije, pa zajedno sa krompirom ubacite u dublju činiju. Sve prelijte sa maslinovim uljem i sirćetom, dodajte so i biber po ukusu, pa dobro izmešajte. I činiju dodajte sitno naseckan korijander i mleveni kumin, još jednom dobro izmešajte, a ukoliko ima potrebe dodajte još žačin po ukusu. Služite uz meso po izboru.
NajŽena.rs je od sada i na Viberu, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO