Sastojci:
- Jedna veća mlada tikvica,
- tri jaja,
- so,
- tri kašike prezli,
- dve kašike brašna,
- jedna kašika griza,
- četiri kašike susama,
- malo mlevene paprike.
Priprema:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Tikvice iseći na tanke listove i posoliti. Ostaviti 15-20 minuta da odstoji pa iscediti tečnost. Jaja umutiti u činiji. U posebnu činiju sipati prezle, brašno, griz, pola susama i začinske paprike. Sve izmešati.
Ređajte u pleh u koji ste stavili pek papir.
Pecite 25 minuta na 200-220 stepeni.
Služiti tople hrskave tikvice koje će vam se dopasti čim ih zagrizete i vrlo je moguće da ćete zameniti klasično spremanje tikvica sa ovim jednostavnijim i zdravijim načinom.
BONUS VIDEO