Sastojci
Jedna glavica slatkog kupusa,
700 gr svinjskog mesa od vrata (može i bilo koje drugo meso)
jedna veća šargarepa,
pet čenova belog luka,
suvi začini peršun, aleva paprika, biber, vegeta,
četiri čaše vruće vode (pri dinstanju mesa)
tri kašike domaćeg maslinovog ulja
pet kašika kečapa
Priprema
Na maslinovom ulju, stavite iseckan crni luk, malo posolite i dodajte na kolutove izrezanu šargarepu. Pustiti da se na laganoj vatri dinsta.
Dok se luk i šargarepa dinstaju, na kockice iskidajte meso i dodajte ga u šerpu sa lukom i šargarepom. Odmah dodati suve začine i sitno narendan beli luk i malo vegete. Neka se prodinsta, pa nalijete sa vodom. Postupak dodavanja vode ponavljate dok meso ne omeksa.
Kada meso omekša, dobićete pravi gulaš!!! Sada ga lepo po ukusu začinite još sa vegetom ili sa čime volite. Neka na lagano se krčka.
Dok se meso krčka, operite kupus, pa ga narežite na komade-listiće, ne znam kako da nazovem, veličine kakve volite. Ja sam malo sitnije rezala.
Odmah po rezanju, kupus postepeno dodavajte u meso, pa promešajte i sve tako dok ne dodate sav kupus... Lagano mešajte varjačom, na tihoj vatri, uimajući kupus od dolje prema gore, tj. ne mešajući kružno...
Osaviti da kupus pusti svoju vodu, pa kada se skuva, omekša, sklonite sa vatre pa dododajte još začina - Vegetu ili so, biber, alevu papriku, kečap.
Prijatno!