Postoji univerzalno sredstvo i za sobno i za baštensko cveće koje čini da biljke budu bujnije, cvetovi raskošniji, a listovi zeleniji. Reč je o najobičnijem belom pirinču.
U tiganj sa debljim dnom sipajte pirinač, pa uključite ringlu i pecite pirinač od tri do četiri minuta. Skinite tiganj sa vatre, ostavite pirinač da se ohladi, pa ga sameljite u mlinu za kafu ili u blenderu. Nemojte dodavati vodu, niti bilo kakvu tečnost – potrebno je da se pirinač pretvori u prah.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Preručite pirinčani prah u teglu i dobro je zatvorite.
Jednom u 15 dana u litar hladne vode sipajte tri kašike pirinčanog praha, razmutite i ostavite da odstoji pola sata.
Možete, takođe, istu količinu pirinčanog praha da sipate u činiju, prelijete litrom vruće vode, dobro promešate i ostavite da odstoji dok se voda sasvim ne ohladi.
Ovim rastvorom prihranjujte biljke, obavezno po površini saksijske, odnosno baštenske zemlje, i to u danima kada ih ne zalivate običnom vodom.
Zahvaljujući sastojcima iz pirinča, cveće će biti bujnije, a listovi zeleniji i otporniji.
BONUS VIDEO